Abstederdijk 33, 3582 BA, Utrecht Relatietherapie : 06 12 42 77 60 Psychologische begeleiding : 06 25 00 73 50

EFT relatietherapie in Utrecht en Culemborg

Maak bij De Minstroom in Utrecht en Culemborg samen met de therapeut de problemen in je relatie weer bespreekbaar.

Ben je ontevreden over je relatie? Wordt er nooit gepraat of is er geen sex meer? Is je partner vreemd gegaan? Staan jullie op het punt om uit elkaar te gaan? Dan is het de hoogste tijd om specialistische hulp te zoeken in de vorm van relatietherapie. Niet iedere therapeut is gespecialiseerd in relaties. Bij De Minstroom zijn we dit wel.

Wat onderscheidt relatietherapie bij De Minstroom?

Als je besluit in relatietherapie te gaan, wil je natuurlijk de beste therapeut. En terecht. De Minstroom onderscheidt zich op de volgende manieren. Relatietherapie wordt volgens de eft (Emotionally Focused Therapy)methode aangeboden. Deze heeft zich inmiddels als effectief bewezen (lees hier er meer over). Verder zijn de therapeuten alleen met relatietherapie bezig, waardoor zij ruim voldoende ervaring hebben opgebouwd. Daarnaast zijn we gespecialiseerd in affaires (als één van de partners vreemd is gegaan).

Relatietherapie, werkt dat altijd?

Relatietherapie is zeker geen garantie op een leven lang samen. Maar uit onderzoek blijkt dat de resultaten hoopgevend zijn. Uit verschillende wetenschappelijke studies komt naar voren dat paren die relatietherapie hebben gevolgd, ook jaren daarna hun relatie nog positief waarderen. 

Wij houden relatietherapie betaalbaar

Dat onze therapeuten echte specialisten zijn, hebben we hierboven al genoemd. Verder hanteert De Minstroom tarieven die inkomensafhankelijk zijn. Mensen die meer te besteden hebben, betalen meer dan mensen die minder te besteden hebben. Zo is relatietherapie voor iedereen betaalbaar.

En misschien wel de belangrijkste reden om voor De Minstroom te kiezen. Onze cliënten waarderen ons met een 8+!

00:00
--
/
--

Relatietherapie op basis van EFT-principes

Emotionally Focused Therapy (EFT) is de belangrijkste methodiek die gebruikt wordt voor relatietherapie. Wat EFT is en waarom dit belangrijk is, lees je hieronder. 

Wil je meer weten over het belang van emoties? Klik op deze link om de video te starten.

Wat is EFT?

EFT is een methodiek die partners helpt om hun onderlinge band te verstevigen. Dit gebeurt door op 3 aspecten van de relatie bezig te zijn. Via de EFT-methodiek helpen de therapeuten jullie

 • om je eigen behoeften te begrijpen en deze te uiten.
 • om reacties van je partner te begrijpen.
 • om jullie onderlinge communicatiepatronen te begrijpen en te verbeteren.

Waarom zou je voor EFT kiezen?

EFT is een aantal keren wetenschappelijk onderzocht en telkens bleek dat EFT werkt! Op de site van EFT is hierover het volgende te lezen:

 • Na de behandeling voelen partners zich meer verbonden met elkaar.
 • De resultaten laten zien dat er heel weinig terugval is.
 • EFT werkt beter dan andere relatietherapieën.

Wil je meer weten over het wetenschappelijk onderzoek, klik dan hier.

eenzaamheid binnen de relatie

Hoe verloopt de behandeling?

Het eerste gesprek

Indien jullie besloten hebben om een afspraak te maken, volgen er een aantal stappen:

 1. Jullie maken eerst een afspraak via de afsprakenmodule (klik onderaan de pagina of ga er heen via het menu). Als je een afspraak geboekt hebt, ontvangt je een bevestigingsmail. Let op, je dient eerst een account aan te maken zodat je gegevens beschermd zijn.
 2. Daarna ontvang je een tweede mail met daarin 2 vragenlijsten als voorbereiding op het eerste gesprek. Hou er rekening mee dat het een paar werkdagen kan duren voordat je deze mail ontvangt.
 3. Het eerste gesprek is een intakegesprek. In dit gesprek vertellen jullie waarbij je hulp wilt en de therapeut kan vertellen hoe de behandeling er uit zal zien. Ook kan je nagaan of je een klik met de therapeut ervaart. Wij vinden dit belangrijk omdat je je comfortabel bij de therapeut moet voelen.
 4. Na het gesprek kiezen jullie of je met de gesprekken door wilt gaan. Als jullie door willen gaan, plan je de volgende afspraak via de afsprakenmodule in. 

De behandeling

De behandeling bestaat uit 3 fasen:

 • In de eeste fase worden de conflicten geplaatst in jullie relatiepatroon. Ook worden de aanwezige (hechtings)kwetsuren blootgelegd. Door de relatiepatroon en de kwetsuren (zowel de eigen- als die van de partner) te begrijpen, nemen de conflicten af.
 • In de tweede fase worden de kwetsuren verder behandeld waarna ze minder opspelen. Ook vindt er een verdieping in de gesprekken plaats. Deze verdiepende gesprekken zorgen het meest ervoor dat de relatie weer sterk wordt.
 • in de derde fase vindt feitelijk de borging plaats. Het zorg ervoor dat ook in de jaren daarna jullie nog veel profijt van de behandeling zullen hebben.

De ervaring leert dat voor het hele traject er 12 – 15 gesprekken nodig zijn.

Meer informatie nodig?

Mocht je vooraf meer over EFT of de behandeling willen weten, kan je altijd contact opnemen. We doen ons best om je vraag zo goed mogelijk te beantwoorden.

Je kan natuurlijk ook direct een afspraak boeken.