Abstederdijk 33, 3582 BA, Utrecht Relatietherapie : 06 12 42 77 60 Psychologische begeleiding : 06 25 00 73 50

Gezinstherapie in Culemborg

Sinds augustus van dit jaar wordt er in het gezondheidscentrum gezinstherapie aangeboden. Gezinstherapie is een vorm van begeleiding waarin het hele gezin betrokken wordt en is gericht op problemen die met opvoeding te maken hebben. Indien je met je gezin hiervoor wilt aanmelden, kan dat via de deze link: klik hier om een afspraak te maken.

Om zoveel mogelijk van je vragen te beantwoorden, zijn veel gestelde vragen met antwoord hieronder te vinden. Mocht je vraag er niet tussenstaan, schroom niet om contact op te nemen: 06-12427760.

FAQ

Hoe kan ik mijn gezin aanmelden voor gezinstherapie?

Aanmelden voor gezinstherapie gaat heel makkelijk. Via deze link kom je bij de afsprakenmodule. In deze module klik je eerst “Culemborg” aan. Daarna zie je alle beschikbare momenten. Als je dit voor de eerste keer doet, wordt er gevraagd om een account aan te maken. Dit is nodig om de ingevulde gegevens te beschermen. Daarna kan je je afspraak inboeken.

Ik heb een afspraak geboekt, maar wil deze annuleren. Hoe doe ik dit?

Het annuleren van een afspraak is niet moeilijk. Bij het maken van de afspraak heb je een mail ontvangen waarin je de afspraak bevestigd werd. Met deze mail annuleert je ook weer de afspraak.

Moet elk gezinslid mee naar de gesprekken?

Om een goed idee te krijgen waarover de problemen gaan, is het belangrijk dat tijdens de intakefase elk gezinslid meekomt. Tijdens deze fase wordt besproken welke gezinsleden betrokken worden in de verdere gesprekken.

Wat doen we als ons kind of een ouder niet mee wilt komen naar de intake?

Het komt soms voor dat een kind, zeker als het om pubers gaat, of een ouder niet mee wilt komen naar een intakegesprek. Uiteraard is het belangrijk dat je wel degene die niet meewilt probeert te overtuigen van het belang om ook mee te komen. Als het echter niet lukt om degene te overtuigen, is dat geen probleem. Het gesprek wordt dan gehouden met degene die wel willen komen. Tijdens de intake bespreken we dan wat dit betekent voor de begeleiding.

Mijn kind houdt een gesprek van een uur niet vol. Wat nu?

Geen enkel kind, en zeker kinderen jonger dan 12 jaar niet, kunnen gesprek van een uur volhouden. Dat is niet erg. Ze kunnen in de gespreksruimte spelen. Neem wat speelgoed mee waarmee je kind zich kan vermaken.

Wordt gezinstherapie vergoed?

Indien je een aanvullende ziektekostenverzekering hebt afgesloten met daarin alternatieve geneeswijze, krijg je een deel van de kosten vergoedt. Raadpleeg hiervoor de polisvoorwaarden van je eigen ziektekostenverzekering.