Relatietherapie in de gemeente Houten

Demografische gegevens

Houten ligt en zuidoosten van de stad Utrecht. De gemeente een groeigemeente. Telde de gemeente Houten bij de fusie in 1962 nog 6.102 inwoners, in 1996 waren dit er 31.093 en momenteel telt de gemeente Houten 50.146 inwoners.

In de leeftijd tussen 25 en 65 jaar zijn dit er 26.925. 42% van de totale bevolkingspopulatie is gehuwd. De gemeente Houten heeft in vergelijking met de rest van Nederland gemiddeld meer huishoudens met kinderen (43% tegenover 33%). Ook is het gemiddelde huishouden iets groter (2,5% tegenover 2,1%).

In het rapport Proeftuin Houten, Houten geeft je de ruimte, zet het gemeente bestuur haar visie op de toekomst van de gemeente Houten uiteen. Duurzaamheid, innovatief en kleinschaling zijn hierin de kernwoorden. De waarden die hierbij horen is dat er zorg en respect voor elkaar is. Hierin staat de mens centraal met al hun verschillen die er ook zijn.

Waar kan je terecht als je hulp nodig hebt

Hoewel verreweg de meeste mensen in Nederland gelukkig zijn, en dat is voor de bewoners van Houten niet anders, kan het ook even tegenzitten. Je raakt je baan kwijt, een dierbare overlijdt onverwachts, er ontstaat een conflict met je buren of met je partner.

De gemeente Houten heeft een Sociaal Loket als haar burgers hulp nodig hebben. De website van Houten geeft hierover veel informatie, zie hulpwijzerhouten.nl. Er zijn verschillende organisaties als er psychische hulp nodig is. Voorbeelden zijn het Sociaal Team of Interapy. Iedere burger van de gemeente Houten kan hulp krijgen bij de problemen die hij of zij op dat moment heeft.

Waar kan je terecht voor relatietherapie

Relatietherapie is een gespecialiseerde vorm van hulp. Het Sociale loket of een gemiddelde psychologenpraktijk heeft hier onvoldoende kennis en ervaring mee. Er zijn psychologenpraktijken die relatietherapie aanbieden, ook in Houten, maar die bieden dit aan naast andere vormen van hulp.

De Minstroom biedt alleen relatietherapie in de gemeente Houten aan. Daarom kunnen wij met recht zeggen dat we hierin ook echte specialisten zijn. Wij geven zowel relatiecoaching, er zijn dan geen problemen maar wel een wens om de relatie te verdiepen, als relatietherapie. Bij relatietherapie kan het gaan om lichte, maar ook zware relatieproblemen zoals deze ontstaan na een affaire.

De Minstroom heeft haar praktijk in Oost-Utrecht, 20 minuten fietsen vanuit Houten. Maar ook met de auto en met de trein (uitstappen op station Vaartsche Rijn, 9 minuten lopen) is De Minstroom heel goed bereikbaar.

Direct aanmelden?

Klik op de button.

AANMELDFORMULIER