Relatietherapie in de gemeente Utrecht

Demografische gegevens

Utrecht telt 10 wijken waar ruim 350.000 mensen in wonen. In 1927 groeit dit uit naar 400.000 mensen. Kortom, Utrecht is in beweging.

Als we verder op de bevolking inzoomen, zien we dat 70% de leeftijd tussen de 20 en 70 jaar heeft. Van deze groep leeft 48% in een huishouding met meerdere mensen.

Samenleven is leuk en gezellig. Het is leuk om elkaar te zien na een dag van hard werken. En het voelt gezellig als je samen in het weekend naar je favoriete tv-programma aan het kijken bent.

Ook biedt een gezin veiligheid. Het biedt economische veiligheid omdat je samen meer geld krijgt. Of sociale veiligheid, Want je steunt elkaar als je het even tegenzit.

Waar kan je terecht als je hulp nodig hebt

Maar soms zit het tegen en kom je er samen niet uit. In Utrecht zijn er verschillende hulpverleningsorganisaties waar je terecht kan. Elke wijk kent bijvoorbeeld de buurtteams van Lokalis. of als het gaat om meer ingewikkelde problemen, is daar Spoor030 of Koos. Hier kan je terecht met opvoedvragen. Heb je meer te maken met psychiatrische problemen is Altrecht een grote speler.

Maar er zijn ook tal van particuliere zorgaanbieders. Psychologen, haptotherapeuten, vrijgevestigde psychiaters, enz die een eigen praktijk hebben en vanuit deze praktijk hulp bieden. De hulp wordt vaak betaald vanuit de zorgverzekeraar.

Waar kan je terecht voor relatietherapie

Relatietherapie is een vreemde eend in de bijt van zorgaanbieders. Het is een gespecialiseerde vorm van zorg. Als therapeut dien je verstand van systeemtherapie te hebben, maar ook van psychologische processen van het individu. Je moet weten wanneer de problemen in de relatie cognitief benaderd moet worden en wanneer meer de emotionele kant belicht moet worden. Het is daarom een complex hulpaanbod. Omdat De Minstroom alleen relatietherapie aanbiedt, zijn wij ook echte specialisten op dit gebied en onderscheiden wij ons van alle andere zorgaanbieders in Utrecht. Wij maken gebruik van verschillende methodieken, onder andere van EFT (Emotionally Focused Therapy).

Wil je je direct aanmelden? Dat kan door op de button te klikken.

AANMELDFORMULIER