Maak kennis met Saskia Velsink

Veranderen en groeien zijn processen die een leven lang duren. Life wants to live. Maar soms zegt het leven ‘stop’ en kun je er niet meer omheen, de balans is zoek. Stil staan en aandacht geven aan wat er op dat moment in je leven speelt, is voor mij het wezenlijke van therapie. Zorgvuldig luisteren is mijn vorm, in zowel relatiegesprekken als in individuele begeleidingen.

Opleidingen

In 1998 heb ik, Saskia Velsink, in Utrecht de studie klinische-, en gezondheidspsychologie afgerond en in 2005 rondde ik de vervolgopleiding tot GZ psycholoog af. Tot 2018 stond ik als zodanig geregistreerd in het BIG register, een kwaliteitskeurmerk voor beroepen individuele gezondheidszorg. Echter, de zorgverzekeraar krijgt (steeds meer) een rol in het bepalen wie, met welke klachten, voor welke duur voor een therapietraject in aanmerking komt. Dit is niet altijd wenselijk en om meer vrijheid te hebben in de wijze van behandelen, heb ik in 2019 besloten de herregistratie te laten voor wat die is. Ik stop mijn tijd en energie nu in het verdiepen van Relatiegesprekken en de individuele begeleidingen door middel van bijscholing.

In 2015 ben ik geschoold als Focusbegeleider, waarbij focussen een natuurlijk proces is van het kenbaar worden van emoties door naar je lijf te luisteren, een mooie aanvulling op de cognitieve gedragstherapie die ik vanuit mijn opleiding ken. Begin 2020 start ik met de opleiding Emotionally Focused Therapy (afgekort EFT), een relatietherapie ontwikkeld door dr. Sue Johnson in Canada. Naast opleiding, hebben vooral ook mijn eigen leerprocessen en levenservaringen mij inzichten gegeven en waardevolle kennis gebracht die ik graag weer inzet in mijn gesprekken. Ik blijf mij steeds ontwikkelen door intervisie, supervisie, cursussen, mijn cliënten en door het leven zelf. Privé ben ik moeder van twee kinderen, die ik in co-ouderschap opvoed.

Werkervaring Saskia Velsink

Na mijn psychologie opleiding ben ik min of meer per toeval in de kinder- en jeugdhulpverlening terecht gekomen. Dit bleek een geweldige leerschool. Ik deed groepswerk, individuele begeleidingen, gezinsgesprekken en gaf trainingen. Sinds 2013 alweer werk ik vooral met (jong)volwassenen in de basis GGZ, ook wel de eerste lijn genoemd. Dit houdt in dat mensen met diverse psychische problemen door hun huisarts worden verwezen naar een psycholoog. Daar is sinds kort de specialisatie in relatiegesprekken bijgekomen en deze extra dynamiek vind ik zeer boeiend om mee te werken.

Saskia Velsink
Saskia Velsink